Miért „örökzöld” a Lajos Fülöp bútor?

Lajos Fülöp bútor

A Lajos Fülöp bútorok az eleganciát és a stílusosságot testesítik meg a XVI. század óta. A Louis Philippe francia király uralkodása alatti bútorok formái alig változtak az évszázadok alatt, csupán a kényelem és a modernebb környezetbe való illeszkedés vált nagyobb prioritássá. A korabeli, finoman kidolgozott berakásos bútorokat Párizsban nagy nevű kézművesek készítették, de a túldíszítettség idővel kikopott az eredeti stílusból.

A székek formái kerekebbek, görbült lábakkal készülnek, a fotelek hátulja is kissé befelé görbül. A komódokon a márvány fedlapot felváltotta a vékony, világos faanyag. Ma már nem használunk rózsafát vagy mahagónit, az egész bútor cseresznyefából készül. A stílushoz tartozik a kerek vagy ovális asztal, mely ferde sarkokkal készített. Idővel a különféle kis méretű asztalok váltak népszerűbbé: íróasztalok, munkaasztalok és ovális tükörrel ellátott coiffeuse vagy fésülködő asztalok készülnek.

Cassandra és Otello bútorok Magyarországon 1948 óta

A Cassandra a jelenleg Otello néven futó bútorcsalád régi elnevezése. Aki klasszikus neobarokk stílusban keres berendezést, az biztosan tömörfát fog választani, mely a Lajos Fülöp bútorok esetében jellemzően cseresznyefa vagy cseresznye furnér. Ha láttál már nagyon régi, akár több száz éves fa bútorokat, akkor láthatod, hogy a tömör fa tartóssága felülmúlhatatlan.

Ha olyan bútort keresel, mely nem megy ki a divatból és a jövőben is ragaszkodsz a megszokott stílushoz, akkor a Lajos Fülöp bútor az egyik legjobb választás!

Mennyit ér a minőség és a garancia?

Természetes, hogy minden bútorra van gyártói garancia. De mi történik azon túl? A bútorlapok nem jól viselik a nedvességet, a műanyag bútorok nem igazán esztétikusak és idővel biztosan elveszítik az eredeti színüket, fényüket. A fémbútorokat ápolni kell a tartóssághoz és csak olyan helyen használhatók, ahol a stílus ezt megengedi
A kellőképpen előkészített értékes tömörfa viszont apró karbantartásokkal akár több száz évig is díszítheti a lakást, ráadásul a stílus „örökzöld”, mindig kapható lesz a kollekcióhoz passzoló darab!

Máshoz nem hasonlítható hangulat

Ha látogattál már meg újkori kastélyt, az ott látható bútorok olyan életérzést nyújtanak, melyeket a cseresznyefa bútorok egyedi kialakítása tud csak adni. Próbáld meg ugyanezt elérni egy MDF lapból készült bútorral!

Aki az értékes Lajos Fülöp cseresznyefa bútor mellett teszi le a voksát, az számíthat rá, hogy egész életét a természetközeli érzés lengi majd be. A fa természetessége, az anyagának érintése, a minőség érzése teljesen más hangulatba hoz, ami nyugalmasabb családi életet, sikeresebb munkát is hozhat magával.

a kiemelt kép forrása a klasszikfa.hu

Ajánlott cikkek