Mi az a kriptovaluta bányászat és hogyan működik?

bitcoin

Mi is az a kriptovaluta bányászat?

Először is, mi az a kriptovaluta bányászat? A kriptográfia, azaz kriptográfia segítségével előállított virtuális eszközöket kriptopénznek, míg a Blockchain technológiát a kriptopénz előállításához használják.

A blokkláncokon történő titkosítással előállított kriptovaluta típus másik előállítási módja a bányászat nevű bányászati ​​rendszer. A kriptovaluták bányászat útján történő előállításában részt vevő felhasználókat bányászoknak is nevezik.

A matematikai verifikációs folyamatok blokkokban történő elemzését a blokklánc technológián különböző technikákkal crypto bányászatnak nevezzük.

Különböző technikai és hardver eszközöket használnak ennek a felhasználó-orientált bányászati ​​folyamatnak a megvalósításához. A bányászati ​​felhasználók hozzájárulnak a kriptovaluta folyamatosságához azáltal, hogy ellenőrzik az új tranzakciókat a blokkláncon.

Annak érdekében, hogy új blokkokat adjanak a blokklánc rendszerhez, a bányászok titkosítási rejtvények megoldásával járulnak hozzá a rendszerhez. Ez a rendszerhez való hozzájárulás a felhasználók jutalmazását is eredményezi.

A blokklánc létrehozásához néhány új információt is fel kell venni a rendszerbe. A blokkban található információ adatainak titkosítása érdekében matematikai feladatokat kell megoldani.

Az a felhasználó, aki a probléma megoldásával titkosítja az új blokkot, kriptopénzt kap, amiért biztonságossá tette az információterjesztést az interneten. A digitális valuták vásárlásához és eladásához virtuális pénztárcára van szükség.

A virtuális pénztárcával rendelkező felhasználók átutalhatnak a pénztárcák között, és ezeket az átutalásokat a jóváhagyás előtt egy poolba gyűjtik. Blokk akkor jön létre, amikor a készletben összegyűjtött tranzakciók összegyűlnek.

Ezek blokkolják a BlockchaintMiután a hálózathoz csatlakozó felhasználók számítógépei jóváhagyták, bekerül a láncba, és a jóváhagyási folyamat a felhasználók bányászatán alapul. A tranzakciókat visszaigazoló bányafelhasználók átutalásának visszaigazolásával az információ blokk létrehozásával a blokkra íródik.

Hogyan működik a Bitcoin bányászati ​​folyamata?

A bányászok számítógépei ( úgynevezett csomópontok ) folyamatosan blokkokra aggregálják és összesítik az utolsó tíz percben (a bitcoin rögzített „blokkideje”) az egyes tranzakciókat. A számítógépek ezután versengenek a blokkláncért, hogy megoldjanak egy összetett kriptográfiai rejtvényt, hogy elsőként ellenőrizzék az új blokkot.

A hálózat minden bányászának az a célja, hogy elsőként fejtse meg a rejtvényt. Erőfeszítéseik jutalmaként az első bányász, aki megtalálja a megoldást, bizonyos mennyiségű újonnan veretett Bitcoint kap.

Mindig a bányász az első, aki megtalálja a megfelelő megoldást. Ezt azután a teljes hálózatra sugározzák, és a többi csomópont ellenőrzi, hogy a megoldás helyes-e. Ha minden rendben van, az új blokkot hozzáadjuk a blokklánchoz.

A blokkos jutalmak a hálózat minden tagját részvételre ösztönzik, és a hálózat zökkenőmentesen működnek. Bányászat nélkül a blokklánc technológia nem működhet úgy, ahogyan ismerjük.

Ahogy egyre több Bitcoin egységet bányásznak, a kriptográfiai rejtvények nehézsége egyre nő. Ahhoz, hogy a bányászok továbbra is ugyanannyi Bitcoint kereshessenek, növelniük kell számítási teljesítményüket a rejtvények megoldásához.

Hogyan történik az Ethereum bányászata?

Etherium bányászat, mindenekelőtt speciális hardvert kell választania, miközben előkészíti számítógépét a teljes munkaidős bányászathoz. Az Ethereum bányászatának eredményeként nyert étert a Bitcointól eltérő blokkláncon, nevezetesen a blokkláncon kereskednek. Ennek a blokkláncnak egy másik, Ethash nevű algoritmusa van.

Van néhány nagyon fontos pont, amelyet az Ethereumot bányászni vágyóknak tudniuk kell, és vannak olyan hardverek, amelyekkel rendelkezniük kell.

Az Ether, azaz az ETH digitális valuta megszerzésére használt módszert Ethereum bányászatnak is nevezik. Az Ether beszerzéséhez az Ethereum blokkláncon a tranzakciókat az Ethash nevű egyedi algoritmus szerint kell végrehajtania.

Ajánlott cikkek