A táplálkozás a kulcs

Mindig beszélnek a diétákról, sokféle módon változtathatja az alakját, hogyan lehet a felesleges zsírokat elveszíteni. A testben bekövetkező bármilyen változás alapja a táplálkozás.

Ha a célunk az alak javítása, akkor először a hűtőszekrénybe kell néznie, ellenőriznie, hogy mi táplálja a testünket. Ha az egészség javítása a cél, akkor is érdemes egy pillantást vetni a napi étlapunkra és elemezni, majd szükség esetén megváltoztatni.

Mire figyeljen a bevásárláskor?

A legfontosabb az, hogy elolvassuk a boltban vásárolt termékek címkéit. Ha azt látjuk, hogy a sajtnak 20 különböző összetevője van, és ez 150 g sajt, érdemes megfontolni, hogy számunkra megfelelő termék-e. A vélemények változhatnak, de a sziluett számára az ilyen sajt nem lesz jó.

Ezenkívül figyeljen a rejtett cukorra, melyet igyekszünk elkerülni étrendünkben. Ilyen nevek a szőlőcukor, maltodextrin, glükóz, fruktóz, szacharóz, ezek a cukor, a szénhidrátok különféle formái, melyeket igyekszünk a lehető legkevesebbet fogyasztani az étrendünkben, ennek köszönhetően az alakváltozásban nagy lesz a hatásunk.

A következő lépés a zöldségfélék fogyasztása. A legjobb a nyers zöldség, a legtöbb vitaminnal rendelkezik, de gyakran, főleg ősszel és télen, hiányoznak a friss zöldségek, akkor könnyen felhasználhatunk kész zöldségkeverékeket, például serpenyőhöz. 

A keverékek kiválasztásakor odafigyelünk arra is, hogy mi van a kompozícióban. Kerüljük a korábban megsült burgonyával való keverékeket. Ne válasszon mártást tartalmazó növényi termékeket, mivel ezek extra kalóriákat adnak hozzá.

Dobja ki a cukrot, és vásároljon természetes édesítőszert.

Az étrend három fő összetevőből áll: szénhidrátokból, fehérjékből és zsírokból. Amikor felesleges kilogrammokat akarunk lefogyni, csökkentjük az étrendben lévő szénhidrátok és az étrend zsírtartalmát. A szénhidrátok elsősorban dara, tészta, rizs, míg a fehérjék hús, tojás, tejtermékek.

A zsírok közé tartoznak olajok, olívaolajok és avokádók . Az étrendben lévő termékek kiválasztásakor próbáljon olyan termékeket választani, amelyek összetétele rövid, például hús, pulykamell, ahol 90% -a pulykamell. Fontos, hogy ne süssünk olívaolajban, de dióolajat kókuszolajban és derített vajban is süthetünk.

A fűszerek minden étel fontos eleme . Olvassuk el a kompozíciókat, és válasszuk azokat, ahol a gyógynövények állnak a kompozíció elején, nem pedig a sót, a cukrot vagy az ízfokozókat, például a nátrium-glutamátot. A chili paprika, a friss fűszernövények, például a bazsalikom, a kakukkfű, az oregano és a friss fokhagyma nagyszerű adalékok.

A víz fontossága

A víz olyan tényező, amely nagy hatással van egészségünkre és alakunkra. A megfelelő mennyiségű víz számos, a testünkben végbemenő változást szabályoz. A hidratált test hatékonyabb. Nappal is kényeztetheti magát fekete kávéval, lehetőleg eszpresszógépből, zöld és vörös teából.

Kerülje a fekete és ízesített teákat. Az étrend a sikeres testváltozás kulcsa, ezért kezdje azzal, hogy gondosan vásároljon, és töltsön el egy kis időt a megfelelő ételek kiválasztásával.

Ajánlott cikkek