A papír írószer vásárlásról bővebben

papír írószer az irodában

Garantáltan mindannyian emlékszünk arra a pillanatra, amikor igazommal telve először léptünk be egy papír írószer bolt ajtaján.

A sokszínű kínálata nem csupán elkápráztatott minket, hanem egyből el is képzeltük magunkat, ahogy az iskolapadban abba a micimackós füzetbe gyakoroljuk majd a betűk leírását, vagy rajzolunk a rajztáblára a színes ceruzák és zsírkréták segítségével.

A technológia fejlődésével a vásárlás is leegyszerűsödött

Manapság azonban a digitális világ térnyerésével már nem feltétlenül kell felkeresnünk ezeket az üzleteket ahhoz, hogy beszerezhessük a szükséges papír írószert, hanem lehetőségünk van egy webshop sok ezer terméke között böngészni, amelynek köszönhetően nagyobb sanszunk nyílik arra, hogy a keresésünket az igényeink szerint alakítsuk.

Ez szülőként nem csupán időt spórol számunkra, hanem lehetőséged is ad, hogy a különböző füzetek, tollak, ceruzák festékek, tolltartók, iskolatáskák és egyéb papír írószerek árait össze tudjuk hasonlítani hogy több pénz maradhasson a családi kasszában.

Egyéb módszerek a papír írószer költségek csökkentésére

Mivel a jelenlegi gazdasági helyzetben fontos a tudatosság, ügyelni kell a takarékosságra. Sokan a papír írószer vásárlás során azt a taktikát követik, hogy felhalmozzák az egyes termékeket, és többet vásárolnak meg belőlük, mint amennyire szükségük van. Ennek következményeként pedig jelentős mennyiség landol belőlük a fiók aljában, amelyről hajlamosak megfeledkezni.

Ezért is érdemes létrehozni egy központi irodaszer állomást, amelyhez a család minden tagja hozzáférhet, és ha már nem használ valamit, akkor vissza kell rá tennie. Persze a kisgyermekek esetében azért nem árt odafigyelni, nehogy véletlenül egy olló vagy éles eszköz kerüljön a kezükbe.

Ez segít abban is, hogy nyilvántartást tudjunk vezetni a meglévő dolgokról, amelynek köszönhetően sokkal gyorsabban képesek leszünk majd azonosítani, ha elfogyott például a genotherm, a marker vagy a fénymásoló papír. Érdemes több dolgot egyben összevárni, hogy spórolni tudjunk a szállítási költségeken.

Végül pedig jó módszer lehet még az is a papír írószer költségek csökkentésére az is, ha az eldobható tollak helyett újratölthető írószereket használunk. A cserélhető tollbetét egyébként nem csupán a gazdaságosság szempontjából praktikus, hanem egyúttal a környezetet is óvhatjuk vele.

Ajánlott cikkek