Milyen szivattyút érdemes vásárolni?

droplets

A szivattyúk piacán számos típussal találkozhatunk, és bizony nem könnyű a választás nem csak a típus, kivitel, teljesítmény és a gyártók tekintetében is. Ezt orvosolandó, kicsit részletesebben is foglalkozunk azzal, hogy milyen szivattyú terméket is érdemes vásárolni egy adott feladathoz.

Mikor lehet szükség kerti szivattyúra?

A kerti szivattyúk széles körben felhasználhatók számos téren. Többek között a házi vízművek szivattyújaként is alkalmazhatjuk, de egyszerű öntözési feladatok során is jó szolgálatot tehetnek számunkra. Ennél a típusnál azonban számítanunk kell arra, hogy az úgynevezett üzemi vízszint ne legyen mélyebb 9 méternél.

Mikor jó választás a búvárszivattyú?

A búvárszivattyú ott nyújthat megoldást, ahol a kerti szivattyúkat már nem vethetjük be. Az ilyen szivattyúk jóval mélyebbről is képesek felemeli a megfelelő vízmennyiséget. Ráadásul ezek a típusok rendkívül strapabíróak, hosszú élettartamúak, de ha szükséges egyszerűen és olcsón szervizelhetők is.

Hol lehet hasznos a keringető szivattyú?

A szivattyúk egy speciális fajtája az úgynevezett keringető szivattyú, amely a zárt rendszerű vízrendszerek, mint például a fűtési rendszer esetében segíthetnek a rendszerben található vízmennyiség mozgatásában.

Német szivattyúk

A szivattyúk piacán egyértelműen a németek képviselik a legjobb minőséget, akár csak más téren. Ilyen német szivattyú márka, amit érdemes lehet keresnünk, többe között a WILO is. A német gyártók termékei bár kétségtelenül magasabb ársávban helyezkednek el, de erre minőségükkel is rászolgálnak.

Olasz szivattyúk

Azok számára, akik mindenképpen minőségi szivattyút keresnek, de nem szeretnék, hogy ezzel együtt pénztárcájuk is jobban kiürüljön, azok számára az olasz gyártók termékei jelenthetnek ideális megoldást, mint amilyen a Pedrollo is. Tőlük mindenképp érdemes kiemelni a Pedrollo JSWM 2AX szivattyút, ami egy roppant megbízható, minőségi kerti szivattyú. Valamint szót érdemel a Pedrollo EasyPress 2 szivattyú vezérlő is, ami a biztonságos üzemelést segíti.

Pedrollo JSWm 2AX szivattyú, forrás: szivattyuvilag.hu

Kínai szivattyúk

Természetesen ma már kínai szivattyúk terén is válogathatunk, amiknek előnye a kedvező ár, de a minőség terén sem kell félnünk folyton. Ilyen téren említésre érdemes például az Aquastrong olasz-kínai márka termékei.

Ajánlott cikkek