Phoo Magazin | Vendégeim
Phoo Magazine - Budapest based visual storytelling magazine - Kortárs Fotográfiai Magazin
Sebestyén László, vendégeim, phoo magazin, portré, fekete-fehér, nagyformátum, linhof, otthon, barátok, személyes jellegű,
23276
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-23276,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_non_responsive
 

Vendégeim

Sebestyén László

Vendégeim

 

 

Csengetnek, jöttek hozzám. Beengedem, beszélgetünk, örülünk egymásnak. Nincs nálam nagy átjáróház, pár ember jár fel, állandó ismerősök, barátok, rokonok. Adják egymásnak a kilincset. Jó, hogy itt vannak. Hosszabb rövidebb-ideig maradnak.  Van aki tovább rohan, van aki marad, néha akár hónapokig. Kamera előtt állva kicsit zavarodottan, de elfogadva rögzül a találkozás.

 

2013-ban készült sorozat nem akart többet, mint dokumentálni egy pillanatot, kik járnak hozzám, egyfajta vizuális vendégkönyvnek készült az anyag. Egy kor, egy állapot lenyomata. Akkor és ott látlelete. A szelfiktől túlcsordult világban lelassítanak, ahogy a barátaimra nézek. Nem exponáltam sokat, nem azért készült, hogy kitegyük valamelyik közösségi felületre. Az emlék fontos, és az emberek.

 

Kevésbé  törekszik az egyformára, hogyan is törekedhetne, hiszen szereplői mások és mások, mint az összes ember. Ami összehozza őket az a helyszín és a fotográfus. Én magam, aki nem vagyok a képeken.

A kollekció 4×5-ös filmre készült, Linhof Color géppel, minden előnyével és macerájával. 

Date

2015.11.02.

Category

Showroom

Tags
4x5, emberek, fekete-fehér, linhof, nagyformátum, phoo magazin, portré, Sebestyén László, vendégeim