Phoo Magazin | A Reuters mostantól csak nyers képeket fogad el
Phoo Magazine - Budapest based visual storytelling magazine - Kortárs Fotográfiai Magazin
Phoo Magazin, Phoo, Phootographers, Kortárs Fotográfiai Magazin, Visual Storytelling, Professional photography, magazine, phoo.hu, hungarian, budapest, kálló péter, visual, vizuális, fotóesszé, sorozat, igényes tartalom, fotózás, hasselblad, leica, nikon, szabadidő, tartalom szolgáltatás, fekete-fehér, színes, kodak, fotóriport, like, facebook, twitter, ingyenes, okos, képírás, képíró, magyar, fényképezés, VII magazin, new york times, lens culture, visual culture, vizuális kultúra, vizuális kommunikáció, BKF, MOME, muosz, kiemelkedő, minőség,
23424
post-template-default,single,single-post,postid-23424,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_non_responsive

A Reuters mostantól csak nyers képeket fogad el

 

A Reuters a hét elején kiadott levelében megtiltotta a RAW fájlokból konvertált, szerkesztett JPEG képek beküldését a szabadúszó fotográfusoknak. Az ügynökség jelezte, hogy a fotósoktól ezen túl nyers JPEG formátumot vár, a képeken pedig csak minimális módosításokat (level correction, crop) fogadnak el – írja a Petapixel.

Az új szabályozással a Reuters azt szeretné elérni, hogy a képek gyorsabban jussanak el a memóriakártyákról a megrendelőkig, de az ügynökség szóvivője sajtóetikai szempontokat is megemlített.

A Reutersnél külön kézikönyv, a Reuters’ Photographers Handbook sorolja fel a tiltott, illetve az engedélyezett szerkesztési módokat, az engedélyezettek közé tartozik a szintek (levels) és görbék (curves), valamint a fényesség és a kontraszt óvatos módosításai, illetve a képek méretezése úgy, hogy a hosszabbik él legfeljebb 3500 pixel hosszú legyen.

A fotókat csak úgy szabad megvágni (crop), hogy az ne változtasson a kép jelentésén, üzenetén. Vezető nemzetközi multimédiás hírszolgáltatóként nem az a feladatunk, hogy művészileg értelmezzük a híreket, a Reuters képeinek a válóságot kell megmutatniuk – hangsúlyozta az ügynökség.